sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Oman elämänsä lannistajakuha

Mikä siinä on, että hyvältä ratkaisulta mihin tahansa tilanteeseen tuntuu lannistuminen?! (kts. lannistajakuha )

Että ihminenhän tarvitsee ongelmia. Sen tietää siitä, että mikään ei tee ihmistä tyhjentävästi onnellisesti. Miljonäärin ongelma on se, että tuli ostettua vääränlainen pikavene. Tai, että botox-ajat tälle viikolle oli jo buukattu täyteen lähihoitolassa. Ongelmiin tarvitaan ratkaisu. Ihminen nauttii siitä, että saa ratkaistua ongelmia (Tästä kirjoittaa esimerkiksi Mark Manson kirjahitissään Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan). Eli kun miljonääri saakin kaupattua veneensä eteenpäin ylihintaan helposti höynäytettävälle tutulle ja miljonäärivaimo saa uhkaus/kiristys/lahjonnalla botox-hoitajan vaihtamaan lounastaukonsa hänen naamansa jähmettämiseen, syntyy tyyväisyyttä. Jes. Osaan! Onnistuin!

Mitä tapahtuu masentuneen aivoissa? Sieltä löytyy vain lannistajakuha. Ongelma. Ok. Ratkaisu. No, voin luopua tarpeestani, halustani, tavoitteestani, unelmastani, toiveestani ja lannistua, koska mikään ei muutenkaan koskaan onnistu. Uhriutuminen 10/10.

Minulla on tällä hetkellä useampi päällekkäinen ongelma ja todella iso lannistajakuha päässäni. Tulevasta erosta johtuvaa tuskaa ja arjen harmautta helpottaa erään tietokonepelin pelaaminen.

Ongelma: huono tuoli --> niskat ja selkä aivan jumissa.
Terveen ihmisen mahdollinen ratkaisu: osta parempi tuoli, sauno, venyttele.
Lannistajakuha: kannattaa varmaan lopettaa pelaaminen. Miten sulla onkin aina noin huonoja harrastuksia.

Esimerkki 2. Minulla on tällä hetkellä melkoinen cocktail lääkkeitä, joilla pärjään töissä ja äitinä.

Ongelma: Tällä hetkellä aktiivisena vaivaava niveltulehdus vaatisi burana-kuuria mutta lääkkeet närästävät jo muutenkin ja pelkään kuollakseni mahahaavaa.
Terveen ihmisen mahdollinen ratkaisu: Ota mahansuojalääkettä, jota sulla kaapista löytyy. Syö tasapainoisesti ja hoida oireita niiden vaatimalla tavalla. Nyt on tärkeintä selviytyä arjesta. Lannistajakuha: Ei varmaan kannata ottaa sitä buranaa, tai ota vaan mutta sitten et saa nukuttua kun pelkäät, että kuolet mahahaavaan yöllä. Sitäpaitsi sun käsien nivelkivut johtuu osittain varmaan just siitä pelaamisesta. Mähän sanoin jo, että sulla on huonoja harrastuksia.

Muilla ihmisillä on voimaeläin. Mulla on lannistajakuha. Voi helvetti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin älä sano mitään" -Rumpali